Retningslinjer for reise
NSOF dekker reise og opphold for medlemmer på mange av våre kurs- og arrangementer. Her finner du mer informasjon om hvordan du skal forholde deg hvis du skal reise eller bo for NSOFs regning.
Flyreise - reiseprofil
Første gang du får godkjent at du kan reise med fly for NSOFs regning, oppretter vi en reiseprofil for deg hos vårt reisebyrå Berg-Hansen. Du får e-postvarsling fra noreply@berg-hansen.no når profilen er opprettet. I e-posten finner du en lenke til din reiseprofil, hvor din kontaktinformasjon er knyttet til Norsk Sjøoffisersforbunds konto 114119.
Gå til reiseportalen www.berg-hansen.no, eller last ned appen for å bestille din reise. Eventuelt kan du ringe 22 00 80 50 (i åpningstiden kl. 08.00 - 16.00), eller sende epost til lo@berg-hansen.no.
Flyreise – retningslinjer
Du MÅ bestille via Berg-Hansen reisebyrå. Vi refunderer ikke flybilletter som er bestilt på annen måte.
Når du bestiller flyreise for NSOFs regning, må du bestille billigst mulig billett i økonomiklasse, uavhengig av flyselskap og eventuell bonusordning du har.
Bestill så tidlig som mulig for å få best mulig pris. Vi dekker kun innenriks flyreiser.
Hvis du er under 26 ber vi om at du booker ungdomsbillett. Du må legge inn fødselsdag i reiseprofilen for å få opp prisalternativ når du søker. Berg-Hansen formidler kun ungdomsbilletter med SAS og Widerøe.
Du må ikke bestille flyreiser for andre datoer enn de hvor arrangementet begynner og slutter uten at NSOF har forhåndsgodkjent dette.
Du må ikke bestille din flyreise før vi har bekreftet at deltakelsen din er godkjent.
Når du bestiller må du oppgi "Reisens formål" - navn på kurset/konferansen du deltar på - for å få gjennomført en booking.
Overnatting
Hvis kurset/arrangementet inkluderer overnatting, bestiller og betaler NSOF hotellrom for deg. Du kan IKKE bestille overnatting selv og sette denne på reiseregning.
Vi dekker bare overnatting for tilreisende. Bor du i nærheten av arrangementsstedet får du ikke overnatting, men du kan for en del arrangementer få dekket utgifter du har for reise mellom bosted og arrangementssted. Da sender du reiseregning etter at arrangementet er slutt.
Ankomst dagen før
Våre arrangementer har normalt oppstart slik at deltakere fra hele landet kan komme samme dag. Hvis du ønsker å delta, men du bor slik til at du ikke har mulighet for å rekke fram til fastsatt oppstartstidspunkt, må du kontakte oss. I noen tilfeller kan vi innvilge søknad om tidligere ankomst/overnatting fra kvelden før arrangementet.
På dagskurs/arrangementer som bare varer én dag, kan du ikke overnatte for NSOFs regning.
Reisestipend
På enkelte arrangementer dekker ikke NSOF reise og opphold. Dette kan for eksempel gjelde regionale konferanser og kurs, eller aktiviteter i lokal regi.
For deltakere på landsmøtet ytes det et reisestipend, som utbetales etter landsmøtet mot dokumentasjon.
Tillitsvalgte
For tillitsvalgte som er innkalt til tillitsvalgtarrangementer, gjelder egne regler for reiseregning, etc. Se tillitsvalgtreglementet.
Reiseregning
Når NSOF dekker andre utgifter knyttet til deltakelsen, må du sende reiseregning etter arrangementet. Ta vare på kvitteringer for transport til og fra flyplass, fergebilletter, etc. Du får tilsendt skjema for reiseregning per e-post etter avsluttet arrangement.
Kort om kurs og konferanse
-
Lenke til påmelding og påmeldingsfrist finner du under beskrivelsen av hvert kurs og i kurskalenderen. Det varierer en del hvor lenge i forkant av kurset vi åpner for påmelding.
-
Alle medlemskurs i NSOFs regi er gratis for medlemmer. Ofte dekker vi også reise og overnatting - det varierer fra kurs til kurs.
-
Noen kurs og konferanser er for alle. Andre, som Sjøoffiserskonferansen, er bare for yrkesaktive. Noen arrangementer er for studenter og unge eller bare for tillitsvalgte. Pensjonskursene er distriktsvise. Landsmøtet er åpent for alle! I blant arrangerer vi aktiviteter og konferanser for medlemmer i utvalgte segmenter.
Vi har tilbud for de fleste, men alt er ikke for alle. Se mer informasjon under hver aktivitet.
-
Hvis NSOF skal dekke utgifter i forbindelse med kurs du deltar på, får du utdelt reiseregningsskjema eller tilsendt en e-post i etterkant av kurset for innsending av reiseregning.
Oppdateringer
14. okt. 2025
Aktiviteter
Medlemsfordeler
ISM-kurs Oslo
23. sep. 2025
Aktiviteter
Medlemsfordeler
Sjøoffiserskonferansen 2025
11. jun. 2025
Aktiviteter
Organisasjon
Styremøte 03-2025
14. mai 2025
Lønnsoppgjør
Cruise og passasjertrafikk
Mellomoppgjør kystrutene
29. apr. 2025
Aktiviteter
Organisasjon
Styremøte 02-2025
01. apr. 2025
Tillitsvalgt
Aktiviteter
Tillitsvalgtkurs- og konferanse
31. mar. 2025
Lønnsoppgjør
Ferge- og lokalfart
Skyss, bergning og tilbringertjeneste
Skoleskip
Meklingsstart mellomoppgjøret LO-NHO
26. mar. 2025
Aktiviteter
ISM-kurs Oslo
14. mar. 2025
Lønnsoppgjør
Start for forhandlingene i mellomoppgjøret LO-NHO
Aktuelt

Lønnsoppgjør
DSO
Varsler streik på flyterigg
I formiddag startet meklingen i mellomoppgjøret for flyttbare oljeinstallasjoner mellom DSO og Norges Rederiforbund (NR). Meklingsfristen er ved midnatt. Hvis partene ikke bli enige, streiker DSO-medlemmer på tre rigger fra i morgen kl. 0600.

Arbeidsliv
Maritim næring
Kriminalisering og digitalisering
Kriminalisering av sjøfolk og autonome skip var tema for to store, internasjonale konferanser i IMOs hovedkvarter i London i juni. NSOFs direktør Hans Sande advarte mot å overse de menneskelige og sosiale aspektene ved økt autonomi.
Arbeidsliv
HMS
Vi trenger din stemme - delta i forskningsprosjekt!
Endelig er det banebrytende og viktige forskningsprosjektet «Maritim forskning - sjøfolks arbeidsliv og helse» i gang! Vi oppfordrer nå alle til svare på den første spørreundersøkelsen.

Tariffavtalen
Arbeidsliv
Når har du egentlig ferie?
Du bør varsle arbeidsgiver om hvilke friperioder du anser som ferie og ikke vil være tilgjengelig for ekstraarbeid eller endringer i skift eller turnus. Da står du mye sterkere.

Arbeidsliv
Maritim næring
Skal gjennomgå maritimt regelverk
Sjømannsorganisasjonene blir tungt involvert i lovutvalget som skal evaluere og revidere maritimt regelverk.

Arbeidsliv
HMS
Bedre regler om yrkesskade
2. juni vedtok Stortinget at viktige deler av ordningen med yrkesskadeforsikring skal endres. Stortinget slår fast at de som har et risikofylt yrke skal få styrkede rettigheter til erstatning ved skade. Regjeringen blir pålagt å fremme forslag til endringer som fører til at belastningslidelser man får på grunn av arbeidet blir omfattet av forsikringen.

Maritim næring
En historisk dag
2. juni 20205 vedtok Stortinget loven som skal hindre sosial dumping og sørge for at norske sjøfolk ikke blir utkonkurrert på hjemmebane. Altså at det skal være norske lønnsvilkår på skip i norske farvann og på norsk sokkel.