Spare

Det er mye å spare på å være medlem

Når utgiftene øker og økonomien blir stram, er det ekstra viktig å ha tryggheten og fordelene et fagforeningsmedlemskap gir. Her er noen gode grunner til at du bør opprettholde fagforeningsmedlemskapet ditt i trange tider og ikke se på kontingent som en mulig sparepost:

Publisert 01.04.2023
Hilde

Hilde A. Brubakk

Avdelingsleder

Den reelle kostnaden er lav

Når du trekker fra verdien av inkluderte forsikringer og skattefradrag, er den reelle månedskostnaden ved å være medlem langt lavere enn faktisk kontingent, ofte så lite som 70-80 kroner. Avslutter du medlemskapet ditt må du kjøpe innboforsikring og du får høyere skatt.

Se kontingentregnestykket her.

Solidaritet og innflytelse
Ved å stå som fagforeningsmedlem støtter du opp om organisasjonene som skal sørge for at lønnsutviklingen i Norge er i tråd med lønns- og prisveksten og at det føres en forsvarlig økonomisk politikk.

Din forsikring hvis noe skulle skje

Når utgiftene er høye og marginene små, er det ekstra viktig at du får rask og profesjonell hjelp hvis du skulle være så uheldig å ikke få det du har krav på som ansatt eller mellom jobber. I 2022 innkrevde NSOFs rådgivere og advokater opp mot 13 millioner i lønn og ytelser på vegne av medlemmer som ikke hadde fått det de hadde krav på.​​​​​​​ Medlemskap er din forsikring.

Om rådgivning og juridisk hjelp

Økonomisk rådgivning

Som medlem av NSOF og LOfavør får du ekstra god boliglånsrente og mange andre bankfordeler. Gjennom LOfavør har du tilgang til personlig økonomisk rådgivning i SpareBank 1. Rådgiverne er innstilt på å finne tilpassede løsninger for medlemmer som kommer i en vanskelig økonomisk situasjon. Bankene ønsker å hjelpe, og anbefaler å ta kontakt så tidlig som mulig, før de økonomiske problemene vokser. Les mer her.

Se alle bankfordeler

Fordeler du kan spare på

Hvis du bevisst bruker alle de valgfrie medlemsfordelene, kan du spare langt mer enn du betaler i kontingent.

Forsikringer

Når økonomien blir strammere, er det på tide å ta en gjennomgang av alle dine forsikringer. Har du riktige forsikringer og de beste vilkårene? Som medlem av NSOF får du ekstra gode vilkår og ekstra gode priser på forsikring. Det kan være mye penger å spare!

Se oversikt over alle forsikringsfordeler

Strømrabatt

Som LOfavørmedlem får du fordeler hos Fjordkraft.
Gjennom avtalen får du strøm til spotpris. I tillegg betaler du akkurat nå et månedlig fastbeløp på kr. 10,- og påslag på 1,60 øre/kWh.(januar 2023)

Se strømtilbud gjennom LOfavør

Rabatter på ferie og reise

Bruk rabattene du får på hotell, charterreise, opplevelser og kultur, så får du enda mer igjen for å være medlem!

Se alle ferie- og fritidsfordeler

Oppdateringer

Aktuelt