Skip to the content

Vi hjelper deg!

NSOFs RÅDGIVERKORPS besvarer hvert år tusenvis av små og store spørsmål om lønn, hyrekrav, rettigheter, fritid, oppsigelse og mye mer.

Som medlem av Norsk Sjøoffisersforbund har du tillitsvalgte, rådgivere, kolleger og jurister i ryggen dersom du skulle få problemer i arbeidsforholdet.

Medlemskapet i Norsk Sjøoffisersforbund er din forsikringspolise hvis du ikke får det du har krav på som ansatt. Akkurat som med hus- eller ulykkesforsikring, er det beste om man aldri får bruk for forsikringen et medlemskap gir. Men får du problemer – små eller store – må du ikke nøle med å bruke oss!

Ikke gå alene
Hvis arbeidsgiver varsler endringer i de ansattes betingelser, planlegger nedbemanning med permittering eller oppsigelser, har de plikt til å involvere de tillitsvalgte i prosessen. Og Norsk Sjøoffisersforbund skal igjen støtte de tillitsvalgte i arbeidet med å sørge for en ryddig og rettferdig prosess.

Sett deg inn i hvilke rettigheter du har. Ikke gå i drøftelser med rederiet alene, og ikke underskriv på noe før du har vært i kontakt med tillitsvalgt eller forbundet.

Krever inn penger
Norsk Sjøoffisersforbunds rådgivere behandler årlig hundrevis av saker knyttet til ansettelse og oppsigelse, lønn- og arbeidstid, ulykker eller problemer med andre forhold på arbeidsplassen. Forbundets ansatte følger opp, og kobler på advokat om nødvendig.

I 2018 innkrevde forbundets rådgivere og jurister totalt 3.703.558 kroner for medlemmer i hyrekrav, usaklige oppsigelser etc. De innkrevde beløpene varier voldsomt, fra et par tusenlapper etterbetalt i forbindelse med kurs til mange hundre tusen.

  • Et medlem fikk for eksempel etterbetalt 986.466 kroner fra lisensforsikringen (Loss Of License). Forsikringsselskapet avslo i utgangspunktet hans søknad, men etter at forbundet påklaget avgjørelsen omgjorde selskapet vedtaket
  • Et annet medlem fikk utbetalt 363.990 kroner i forbindelse med en oppsigelsessak etter at forbundet tok saken.
  • I den andre enden av skalaen har vi en som fikk 6.000 kroner etter tvist rundt oppgjør av fritidsregnskap

Hold medlemskapet oppdatert 

Husk at endringer på jobb også kan bety endringer i medlemskapet ditt! Be om faktura hvis endringer i din jobbsituasjon gjør at du ikke lenger trekkes kontingent over lønn. 

Kontakt oss
Du behøver ikke ha en stor sak for å få hjelp av forbundet ditt! Vi hjelper deg selvfølgelig også hvis du har et lite spørsmål eller trenger hjelp til å finne ut av hva du har krav på. Send en epost eller ring 22 00 55 00. 

 

Les også 

// Sjekk sykepengene fra NAV