Skip to the content

Fortsatt ingen maritim redningspakke

KREVER TILTAK: - Det må iverksettes drastiske grep øyeblikkelig for å redde den maritime næringen, sier adm. dir. Hans Sande.

27.03.20:  «I dagens krisepakke velger regjeringen å prioritere næringer som i praksis har fått et yrkesforbud etter innstramninger som følge av korona-pandemien. Dette er forståelig, men fører til at det nå haster enda mer med gode målrettede tiltak».

Det skriver administrerende direktør Hans Sande på forbundets Facebooksider.

Videre skriver han blant annet at den maritime næringen sliter tungt: «Det er mye som har skjedd på få år som gjør at den nå er på kanten av stupet. Den har møtt oljekrise, sanksjoner, handelskrig og nå en pandemi. Den har klart seg gjennom de tre første, den klarer ikke en fjerde.

Den maritime næringen representerer ikke bare titusenvis av arbeidsplasser i dagens Norge. Den representerer fremtiden. Det er på og i havet en vesentlig del av den fremtidige verdiskapningen til nasjonen vil foregå. Vi vil fortsatt leve av de enorme olje- og gassressursene våre, ressurser som allerede har bygd opp en enestående velferd, men vi vil samtidig se fremover. Vi skal leve av bærekraftige sjømatnæringer, innovasjon og utvikling i verdensklasse, og nye grønne industrieventyr.

Men skal vi klare å bygge en maritim næring for fremtiden må den overleve nåtiden».

Les hele innlegget på www.facebook.com/sjooff. Der finner du også andre interessante innlegg og nyheter knyttet til den maritime næringen.